• t 054 522 1300
Houterman sleepdiensten - Assinkhout
← Terug naar overzicht

Houten bedrijfshal

De houten bedrijfshal voor het stallen en onderhouden van (vracht-)auto´s van Houterman sleepdiensten in Nijmegen werd ontworpen door Koper Maassen architecten uit Elst.

Vanwege de locatie had de gemeente geëist dat er een bijzonder gebouw moest komen. Op aangeven van de architect en de constructeur heeft de opdrachtgever ervoor gekozen de complete constructie van de twee bedrijfshallen op te trekken uit PEFC-gecertificeerd constructiehout.

Architect Dick Koper wilde de opdrachtgever naast een bijzonder gebouw, ook een duurzame oplossing bieden om in te ondernemen. Een slimme houtenconstructie was voor hem en hoofdconstructeur Bartels een voor de hand liggende oplossing. Er werd een ongelijke spantconstructie ontworpen van Kerto hout van Metsä Wood, om voor beide hallen de overspanning van 16 meter te realiseren. De lengte van beide hallen is 44 meter, met een nok hoogte van 10 meter. De buitenwanden zijn opgetrokken uit Leno Massief hout.

De spanten werden volledig geprefabriceerd en gemonteerd door Assinkhout. Door een perfecte voorbereiding stonden beide hallen van Houterman er binnen 3 weken.

Wilt u graag kleurenfoto’s zien? Klik dan op de foto hieronder:

« 1 of 12 »