• t 054 522 1300
← Terug naar overzicht

Kasteel Vorden

Kasteel Vorden, een waterburcht, staat sinds het begin van de 13e eeuw in, natuurlijk, het plaatje Vorden in de provincie Gelderland. Al met al hebben vier families in het kasteel gewoond voor de huidige eigenaren. De familie Van Vorden heeft het kasteel gebouwd. In de 14e eeuw kwam het kasteel in handen van de familie Hackfort, vervolgens in de 16e eeuw de familie Ripperda en in de 17e eeuw de familie Van der Borch tot en met 1974. Daarna komt het kasteel in het bezit van Het Geldersch Landschap, het land word verkocht aan de (voormalige) gemeente Vorden.

Heden ten dage is het kasteel particulier bezit van de familie Rouw. De familie heeft Kasteel Vorden volledig gerestaureerd. Het kasteel wordt nu gebruikt als hotel en locatie voor feesten, huwelijken en vergaderen.

Het Kasteel is tegen vergoeding geopend voor bezichtiging vanaf Paasweekend tot en met eind oktober op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 11.00 tot 17.00 uur en in de rest van het jaar op zaterdag en zondag. Ook kan er een drankje genuttigd worden in Restaurant ’t Kasteelhaantje dat in augustus 2014 geopend is in de boerderij naast het Kasteel.

Assinkhout restaureerde de houten brug van Kasteel Vorden.