• t 054 522 1300
← Terug naar overzicht

Onze ambacht

Zowel in de nieuwbouw als bij renovatie- en restauratieprojecten is er een tendens naar eerlijk en traditioneel vakmanschap zoals generaties voor ons dat ook al deden. Authentieke houtconstructies door mensenhanden gemaakt hebben door hun kracht en natuurlijk uitstraling een plek in de geschiedenis gekregen.

Wij treden graag in de voetsporen van deze traditie, maar wel met de apparatuur en techniek van vandaag, want traditioneel handwerk zou vandaag de dag anders onbetaalbaar zijn. Dankzij de extreem hoge automatiseringsgraad, de kennis van vijf generaties en de kunde en de passie van onze mensen is dezelfde kwaliteit van weleer ook in deze tijd te realiseren. Innovatief en met behoudt van authenticiteit en traditie. Een origineel houtconstructie op een schitterende plek is een aanwinst voor u, voor iedereen en behoudt zijn waarde, ook in de toekomst.

Van boom tot eindproduct

De houtconstructie welke Assinkhout voor u maakt heeft een intensieve weg afgelegd vanaf het bos en binnen ons bedrijf. De boseigenaar, onze vakmensen – de zager, de schaver, de restaurateur en de houtconstructeur – vormen samen een team om uiteindelijk tot een duurzaam bouwwerk te komen, gemaakt van het natuurlijke materiaal hout. Alles in eigen beheer: de ontwerper, de zagerij, de schaverij, de prefab constructieafdeling en de montageploeg leveren u hoogwaardige kwaliteit met vakmanschap en hoge service, op maat en op tijd.

Elegantie met duurzaamheid

Iedereen die een nieuw of historisch gebouw bezoekt dat gemaakt of gerestaureerd is door Assinkhout, ziet dat de houtenbalken, de gebinten en traditionele verbindingen met vakmanschap zijn gemaakt en zal onder de indruk zijn van de evenwichtigheid, de elegantie en de duurzaamheid. Wij ervaren het werken met het natuurlijke materiaal hout als een voorrecht. Wij werken in ons bedrijf alleen met kwalitatief hoogwaardige en duurzame houtsoorten voor uw houtconstructie, renovatie of restauratie.