• t 054 522 1300
← Terug naar overzicht

Over ons

De passie voor hout zit al vijf generaties in de genen van de familie Assink. Was de kernactiviteit 40 jaar geleden het zagen van rondhout. Tegenwoordig is Assinkhout een veelzijdig bedrijf dat houtconstructies kan ontwerpen, produceren en monteren, zowel voor nieuwbouw als renovaties. Ook restaureren wij gebouwen.

Om de kwaliteit te garanderen importeren wij de boomstammen en het hout zelf. In onze zagerij en schaverij voeren we de bewerkingen uit om vervolgens de meest uiteenlopende houtconstructies in onze prefab constructieafdeling te maken.

Hoewel we vaak voortbouwen op bestaande ideeën, maken we zelden dezelfde houtconstructie een tweede keer. Door onze expertise zijn we in staat om berekeningen en 3D tekeningen te maken voor houtconstructies met authentieke verbindingen. Onze houtconstructeurs evalueren al onze houtconstructies om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan alle lokale en nationale bouwvoorschriften.

Voor wie?
Assinkhout werkt samen met architecten, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, houtverwerkers & bewerkers, timmerfabrieken en particulieren bij het realiseren van houtconstructies voor nieuwbouw. Voor renovatie- en restauratie projecten hebben we een diversiteit aan opdrachtgevers: van kasteelheer tot particulier, van overheid tot woningcorporatie.

Kortom
Assinkhout staat garant voor innovatieve authentieke houtconstructies en houtoplossingen van hoge kwaliteit met een betrouwbare service. 

Inspiratie nodig voor uw houtconstructie?
Bekijk onze opgeleverde houtconstructie projecten en/of renovatie en restauratie projecten. Of neem contact met ons op.