• t 054 522 1300
← Terug naar overzicht

Respect voor de natuur

Assinkhout heeft natuurlijk oog voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is voor ons een vanzelfsprekendheid dat wij bewust, zorgvuldig en met respect voor de natuur omgaan met grondstoffen zonder dat dit ten koste gaat van de natuur, milieu of mens. Assinkhout kan met alle houtsoorten werken. Wij werken het liefst met Europese duurzame houtsoorten, met name eiken, vanwege de korte transporttijden.

De keurmerken voor duurzaam hout: FSC en PEFC

Assinkhout is in het bezit van zowel het FSC® als het PEFC™ Chain of Custody certificaat. FSC en PEFC zijn de twee internationale keurmerken voor duurzaam bosbeheer, duurzaam hout en houtproducten, waarbij evenveel aandacht is voor people, planet en profit in de criteria en eisen van de keurmerken.

Resthout heeft ook zijn nut

Bij het verwerken van hout naar een houtproduct of houtconstructie is er altijd resthout. Dit resthout wordt gerecycled of ingezet voor biomassa.

Download de certificaten

U kunt de certificaten van Assinkhout downloaden door op het label van het keurmerk te klikken. De certificaten zijn ook te verifiëren via de publieke database van zowel PEFC als FSC: