Passie voor hout

Vijf generaties, één familie, innovatie en vakmanschap

Een stukje geschiedenis…

Assinkhout is al generaties lang specialist in het ontwerpen, produceren en monteren van houtconstructies op maat. Het begon allemaal in de 18e eeuw op het Achterhoekse platteland, met een herbergier die Assink heette. Zijn twee zonen bleken ook ambitieuze ondernemers. Op een goede dag begon een van de twee zonen Assink een zagerij in Neede. Hij handelde in palen en gezaagd hout. Zijn bedrijf werd al snel succesvol, met dank aan een grote opdrachtgever: de mijnen in Limburg. Die konden voor de bouw in de mijnschachten wel wat houten palen gebruiken. Verder verkocht Assink het schors van eikenbomen aan leerlooierijen in de omgeving van ‘s-Hertogenbosch. Dit materiaal is immers rijk aan looizuur en een onmisbaar ingrediënt bij het proces van leerlooien. In 1978 verplaatste de achterkleinzoon van de grondlegger het bedrijf naar het centrum van Rietmolen. Intussen is met de zoon van deze Assink, Patrick (1972), de vijfde generatie aangetreden.

Het beste van toen en nu

Assinkhout is inmiddels een gevestigde naam in het houtmetier. Ons geheim is dat we de kennis van vijf generaties en de kunde van gepassioneerde vaklieden combineren met de modernste techniek. Om de kwaliteit te garanderen, houden we het hele proces in eigen beheer: van het selecteren van de juiste boomstammen, het ontwerp, zagen, schaven en prefabricage tot aan de montage. Dat resulteert in ambachtelijk vakwerk met oog voor detail.

Hoewel we vaak voortbouwen op bestaande ideeën, maken we zelden dezelfde houtconstructie een tweede keer. Door onze expertise zijn we in staat om berekeningen en 3D tekeningen te maken voor houtconstructies met authentieke verbindingen. Ook als het niet binnen de standaardmaten past. Onze houtconstructeurs evalueren al onze houten draagconstructies om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan alle lokale en nationale bouwvoorschriften.

Persoonlijk contact

Bij Assinkhout geloven wij in direct persoonlijk contact met onze opdrachtgevers. Alleen zo krijgen wij echt inzicht in uw wensen en ideeën en kunnen wij u maximaal voorzien van deskundig advies. Onder het genot van een kopje koffie krijgt u snel inzicht in de mogelijkheden en de kosten. En dankzij onze hoge mate van automatisering kunnen wij uw ontwerp tot in het kleinste detail 3D-uittekenen. Nog voordat het gebouwd is, ziet is hoe het eruit komt te zien!

Duurzame innovatie

Assinkhout wil autoriteit zijn en blijven in het ‘houtmetier’. Passie en vakmanschap zijn de solide basis, innovatie en vernieuwing de drive om steeds weer bijzondere houtconstructies van hoge kwaliteit te leveren. Dat doen we door onze specialistische kennis en kunde te combineren met hoogwaardige driedimensionale CAM-software en te investeren in nieuwe apparatuur en de opleiding van mensen. Zo blijft ons ambachtelijk handwerk ook voor de generaties na ons bestaan.

Vanwege die toekomst vinden wij het ook vanzelfsprekend dat we bewust en zorgvuldig omgaan met onze grondstoffen. Met respect voor natuur, mens en milieu. Daarom gebruiken wij het liefst duurzame Europese houtsoorten en zien we erop toe dat restafval wordt gerecycled of ingezet voor biomassa.

Tijd voor koffie

Wilt u geïnspireerd worden door onze vakmensen en de mogelijkheden voor een houten draagconstructie verkennen? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Bij onze kennismaking delen wij graag ons boek ‘De verbinding naar beter bouwwerk’ met daarin vele inspirerende voorbeelden. In Rietmolen staat de koffie (of thee) voor u klaar!

Laten we kennismaken