Uitzonderlijk

Chemotuin Tergooi

Chemotuin Tergooi

Mensen die chemotherapie moeten ondergaan, hebben vaak veel last van onzekerheid, angst en stress. Om deze emoties te verzachten, bedacht Pieter van den Berg, internist-oncoloog van de Tergooi ziekenhuizen in Blaricum en Hilversum, de Chemotuin. Een perfect middel om de rust van de natuur dichter bij de patiënten brengen.

De Chemotuin in Hilversum werd ontworpen door architect Bart van der Salm. Centraal in de tuin staat een door Assinkhout gebouwd paviljoen met een skelet van hout en een glazen dak. In deze unieke ‘healing environment’ kunnen patiënten worden behandeld in de buitenlucht, omringd door de natuur. In veel gevallen heeft dat een positieve impact op het welbevinden van de patiënt − en daarmee indirect ook op het mogelijke effect van de therapie. Dat het concept van de Chemotuin alom goed in de smaak valt, blijkt wel uit het feit dat het project in 2016 door architecten en zorgprofessionals werd genomineerd voor de Hedy d’Ancona-prijs. Deze prijs richt zich op voorbeeldprojecten waarbij architectuur, interieur, stedenbouw, tuin- of landschapsarchitectuur het zorgconcept optimaal ondersteunen.

Een eervolle nominatie
Dat het concept van de Chemotuin alom goed in de smaak valt, blijkt wel uit het feit dat het project in 2016 door architecten en zorgprofessionals werd genomineerd voor de Hedy d\’Ancona-prijs. Deze prijs richt zich op voorbeeldprojecten waarbij architectuur, interieur, stedenbouw, tuin- of landschraparchitectuur het zorgconcept optimaal ondersteunen.

Laten we kennismaken